• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La Principal del Llobregat

Image
LA PRINCIPAL DEL LLOBREGAT
8 d'agost, 20 h
Passeig del Mar, Palamós

Amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya 

Image

Va ser fundada l’any 1929 amb músics de l’Orquestra Artística Llobregatana de Cornellà que dirigia Dídac Vilà, pare d’en Jaume Vilà (Javimel), que va ser qui va consolidar-la i amb la continuïtat del seu fill, en Josep Vilà, va aconseguir crear una cobla d’un alt nivell musical, que avui en dia gaudeix d’un reconegut prestigi, avalat per 90 anys d’història.

Musicalment, ha treballat sota la batuta de directors de la talla d’Antoni Ros-Marbà, Salvador Brotons, Alfred Cañamero, Joan-Lluís Moraleda, Jordi León, Francesc Benítez i Marcel Sabaté, que n’és l’actual director. També cal destacar el treball conjunt amb formacions corals, instrumentals i rítmiques, així com també amb altres cobles, aconseguint realment un maridatge musical molt compenetrat.

Un concert trepidant d’una sola part amb estrenes, però també amb músiques que han format part del repertori de la cobla al llarg d’aquests noranta anys: sardanes, obres, balls vuitcentistes i peces per a l’acompanyament d’esbarts. També és un repertori implicat en la situació política que viu el país, on es glosen cançons i sardanes tan emblemàtiques com L’estaca, La presó del rei de França, Ens en sortirem, Somni o Sant Martí del Canigó, a més d’altres peces virtuosístiques com El reietó, Llobregat Grooves i Felicitats!