El Festival

 del 8 al 12 d'agost

Amb So de Cobla expressa la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la pròpia formació de cobla convencional.

Els instruments de cobla, el flabiol, el tible , la tenora, el trombó, el fiscorn, i el contrabaix, surten de la cobla per trobar-se amb altres instruments i obrir així un ventall de possibilitats de fusió gairebé il·limitat.

L’essencial és el so peculiar, singular, genuí, diferenciat... dels instruments, especialment els de fusta tan característics però oberts ara a nous camps cercant mesclar-se per crear noves harmonies.

Amb So de Cobla el Festival de Cobla de Catalunya que es va iniciar el passat any 2017 arriba a la seva segona edició amb la voluntat de consolidar un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col•laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Amb So de Cobla vol transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats, nous ritmes. Vol obrir-los a tot el ventall de combinacions possibles, amb la intencionalitat de difondre la música de cobla més enllà de les audicions de sardanes i expressar-ne la sonoritat dels seus instruments fora de la pròpia formació de cobla convencional.

Amb So de Cobla busca obrir-se a nous públics posant en valor la música popular i tradicional. L’essencial és el so peculiar, singular, genuí, diferenciat.

Amb So de Cobla busca l’abast temporal i territorial més enllà de Palamós, la ciutat que l’acull, amb la programació a altres poblacions i activitats fora de les dates pròpies del festival.

Amb So de Cobla es presenta amb tres eixos vertebradors: la difusió amb el programa de concerts, la producció d’un nou espectacle i de diversos temes creats per a ser estrenats al festival, i la formació professional de la mà de diversos músics de cobla de primera fila que impartiran una masterclass.

Image